En första demonstration som visar djupet & bredden av att kombinera olika Ai-verktyg

 

Den här första bilden är skapad genom att prompta en beskrivning av designen jag söker på en grafisk Ai-modell. För att få rätt resultat så krävs det att prompten är skriven på ett sätt som just den modellen förstår. Varje ord, grammatiken etc. kan påverka resultatet, så ibland tar det några försök och ibland är första prompten bullseye (pun intended).

 

 

Parallelt så har jag använt en musikgenererande Ai-modell för att skapa en kort musiksnutt. Med musikalisk bakgrund är det lätt att styra alla parametrar för att få rätt takt, vibe, genre, instrument-ensemble, ackordprogression etc. Efter att Ai:n genererat snutten så ändrade jag manuellt melodin. 

 

Klicka på play för att lyssna!

 

 

Slutligen har jag använt en animerande Ai-modell. 
Först matat in stillbilden på ögat som jag vill ska animeras samt musiksnutten. Därefter har jag promptat hur ögat ska animeras och ställt in en del manuella parametrar för att säkerställa att Ai:n förstår vad den ska göra. 

 

 

Voilà slutresultatet!

Det är alltså tre helt olika Ai-modeller inom varsitt område som har sitt språk och sitt system att hantera. 

Under processen har jag självklart en Ai-modell som assistent som (ibland) hjälper till med att skriva bättre promptar till sina Ai-kusiner. 

För den här lilla demon användes alltså 4 helt olika typer av Ai-modeller från diverse utvecklare. En riktig Ai-fest alltså!

I demon har jag praktiskt taget inte gjort några egna redigeringar, det är enbart resultatet av Ai-modeller. 

När jag arbetar mer seriöst så använder jag Mi (mänsklig intelligens) för att redigera varje delmoment och slutresultatet.
Jag jobbar främst med:

  • Photoshop för bilder, 
  • Illustrator för design, 
  • Logic Pro för musik/ljud, 
  • Premiere Pro för filmklippande, 
  • After Effects för specialeffekter och
  • WordPress för webbdesign.

Bilden på ögat och animationen är tagna från en musikvideo till en låt som jag producerat.
Låten är skapad utan Ai, enbart från det musikaliska hjärtat! 

Däremot förekommer olika sekvenser som antingen är Ai-animerade Ai-bilder eller Ai-animerat filmat material. 
Sedan är videon klippt och redigerad manuellt i Premiere Pro.



Checka youtube-länken!

En annan grej jag spenderar min tid på med Ai-verktyg

De olika aktörerna inom grafiska Ai-modeller tävlar ständigt om vems Ai-modell som svarar bäst på användarens promptar och ger ett så träffsäkert resultat som möjligt.

 

För att ständigt vara uppdaterad så checkar jag runt bland de olika aktörernas med en referenspunkt. En typ av bilder som är utmanande för alla grafiska Ai-modeller; realistiska ”foton” på overkliga scenarion. 

 

Alla älskar kattungar, särskilt om de vindsurfar eller går på skogsrave. Så min referens är ”kattungar som lever livet fullt ut i fotorealistisk stil”. Här är några av dem.

Mer detaljerad beskrivning av min skapande-process med Ai-verktyg inom grafik

Denna bild finns med i bilden som ligger på förstasidan och som föreställer min arbetsplats (med viss överdrift).

 

Målet med just denna bilden var ett foto på en lite punkig tjej, som skulle passa in i atmosfären med resten av elementen i arbetsplats-bilden. 

 

I första steget skapade jag en bild med en grafisk Ai-modell, Stable diffusion i detta fall, med en enkel prompt ”Photorealistic high definition portrait of a girl with a black hoodie and black sunglasses. She is looking straight at the camera. The background shows a suburban surrounding with grey concrete.”

 

Det blev en bra grund men bilden saknade lite edgig punkighet och lite annat för att få den känslan jag ville ha i bilden.

Så nästa steg var att plocka in bilden i Photoshop

Där började jag med det inbyggda generativa Ai-verktyget Firefly för att ändra bakgrunden till en betongvägg med graffiti i blå och röda färger för att matcha min MAiK-logo. 

Jag tyckte även tjejen kunde unna sig slingor i håret och jag tyckte att hon såg för snäll ut med leendet, så det fick bli en något mer neutral mun. 

Allt detta gjorde jag med det generativa Ai-verktyget.

 

Nästa steg var lite hederligt manuellt Photoshoppande för näs-piecingarna, mörkare glasögon, reflektioner av MAiK-logon som jag designat i Illustrator.

 

Slutligen behövdes lite makrojusteringar som exponering, kontrast och färgmättnad för att få mer livfullhet och en lite mörkare stämning.

När jag var nöjd så importerades den i arbetsplats-bilden som var ändamålet.

Arbetsplats-bilden är skapad i samma kedja, fast Ai-modellen för grunden i den bilden var Midjourney, och bilden är såklart mer komplext manuellt bearbetad. 

Vill du få en offert på ett uppdrag till din verksamhet? 

Fyll i formuläret så återkommer jag! 

 

Beskriv gärna din eventuella vision så tydligt som möjligt och/eller beskriv din verksamhet.

På så sätt kan jag lättare bedöma vad det ungefär skulle kosta.